pondělí 21. prosince 2015

Tip na dárek - Vůně Mexx

Dnes bych vám chtěla představit novou vůni od Mexx - Life is now. Je to ideální společník do kabelky. Moje drahé vůně mám totiž ve větších flakónech a ani se mi je nechce s sebou každodenně nosit. Tahle toaletka mi opravdu voní, je lehká a patří do kategorie sladších vůni. Cena se pohybuje kolem 400,- Kč.  Co se týče výdrže, není to celodenní záležitost, ale nějakou tu hoďku vydrží. Myslím, že je to pěkný dárek pro sestru, tetu, přítele, kamaráda....pro kohokoliv. 

Hlava: pomeranč, guava, hruška
Srdce: kosatec, jasmín, lilie
Základ: pižmo, vanilka, cedrové dřevo

Tato vůně má i pánskou variantu, která mi taky dost voní (proto ji ode mě dostane přítel pod stromek, ale pšt!). Ale klidně bych se jí voněla i sama :D Asi to bude tou levandulí co obsahuje. 

Hlava: begamot, kardamon, jablko a ananas
Srdce: levandule, frézie, mořské tóny
Základ: pačuli, santalové dřevo


Tak co, už máte zabalené (a nakoupené) všechny dárky? Já už jsem s tím od začátku prosince zcela hotova, stačí už dát vše pod stromeček a radovat se z toho, jak moje dárky udělají rodině radost. Mimochodem tohle je velmi malá část všech dárku, letos jsem jak opravdový Ježíšek :D Všechno jsem ladila do červeno-bílé a zlaté barvy a mám radost z toho, jak to všechno krásně ladí. 

čtvrtek 17. prosince 2015

NYXí tvářenka aneb moje oblíbené produkty 1.

Ahoj, dneska pro vás mám recenzi mojí dost používané a oblíbené tvářenky od značky NYX a to v odstínu MAUVE. Celkově mám ráda tvářenky hlavně přirozených a světlých barev. Jsem totiž sněhurkovský typ, a nerada bych vypadala jako Marfuša. Upřímně, původně jsem chtěla od NYXu odstín Taupe (a ten pořád chci). Ale sakra blbě se shání a skoro nikde není. Taupe je totiž celkem legendární odstín, ideální na konturování. Však si to můžete sami "vygůglit". 
 
Ale přejdu k odstínu, který vlastním. Mauve je krásná, přirozená růžová, celkem světlá (ale na mé pleti jde hezky vidět). Tvářenka není pigmentovaná nějak strašně moc (mě to upřímně vadí), ale tak nějak akorát. Stačí mi jednou přejet štětcem a na líčkách mám přesně tolik, kolik jsem zamýšlela. Ještě dodám, že se snažím tvářenky vždycky dávat co nejméně (právě kvůli tomu, aby vše působilo přirozeně).


Tento odstín není na 100% matný, má v sobě velmi (velmi!!) jemný shimmer, který je skoro až přehlédnutelný, ale něco na něm prostě je. Má svoje kouzlo. 
Tvářenka vůbec nepráší, a co si dám ráno na obličej, to tam najdu i večer. Takže značka ideál. 
Já jsem tuhle tvářenku dostala na testování od eshopu Parfémy-Elnino.cz (již před půl rokem, takže ji mam opravdu vyzkoušenou). Seženete ji ZDE za 195,-Kč. 

sobota 12. prosince 2015

Rimmelí zklamání .... ?

Před nějakým časem jsem od Rimmelu dostala na testování jejich dvě novinky - a to bázi pod makeup Fix&Protect a inovovaný makeup Match Perfection. Byla jsem tím velmi potěšena, tak jsem se rychle pustila do testování. Ale bohužel, nejsem nějak nadšená ani z jednoho produktu. Všeobecně mám trochu s makeupy od Rimmelu problém. Jejich minulý dlouhotrvající mi taky úplně nesedl. 

Začnu bází, protože o té se nechci nějak rozepisovat. Připadá mi, že nedělá vůbec nic. Mám od Rimmelu celkem tři báze, a tahle je ze všech nejhorší. Matující totiž opravdu zmatní, dlouhotrvající mi udrží jakýkoliv makeup na svém místě sakra dlouho a tato by měla být trochu hydratační a teda nic moc. Prostě žádný výsledek nevidím. Akorát se s ní dost mastím (což je divné, vzhledem k tomu, že mám teď pleť spíše sušší). 

Mám ale stejný problém u makeupu. Jsem s ním prostě mastná. A to s jakoukoliv bází či krémem pod ním. Z nosu mi "sleze" během hodiny, a celkově si s mou pletí nějak nesedí. Je na mě hezký tak hodinu, a pak je to prostě děs. Je to ale velká škoda, protože co se týče odstínu, je naprosto úžasný a opravdu mi sedl, jako žádný předtím (mám odstín 010 Light Porcelain). Taky mi dost zvýrazňuje póry, což mi dost vadí. Doporučila bych jo jedině velmi světlým majitelkách suché pleti, s tou by si mohl sednout. Jeho konzistence je celkem hutná, ale do pleti se vpracovává pěkně. Celkově se s ním ale necítím.

Nemám co dál dodat, za mě prostě ne, a je to velká škoda. Máte tenhle makeup nebo bázi? Jak vyhovuje vám? Já budu obě věci ještě dále zkoušet, ale moc nadějně to nevidím. 


středa 9. prosince 2015

Dva naprosto úžasné korektory


Dnes vám řeknu pár slov o mých dvou velmi oblíbených korektorech. Jedná se o Liquid Camouflage od Catrice, a Lasting Perfection od Collection (koupila jsem si ho v Londýně, u nás ho bohužel neseženete). Začnu druhým jmenovaným (nebudu se tu moc rozepisovat, protože jak jsem již říkala, u nás ho neseženete). Koupila jsem si ho, protože o něm básnila Esteé Lalonde i Fleur de Force. Říkaly, že je to hodně krycí korektor za pár korun. A měly pravdu! Kryje opravdu bezvadně, akorát jeho balení je dost na nic. Nápis (jak vidíte na fotce) se mi asi po měsíci začal mizet a celkově se bojím že korektor z obalu vyteče. Co se týče odstínu, moc jsem se netrefila, vzala jsem si jediný, který nebyl vyprodaný :D Takže na mě zbyla dvojka - cool medium. Je na mě tmavý, proto ho využiju spíše v létě. Ale co se týče krytí - je to fakt jednička. 

Dalším skvělým korektorem je Liquid Camouflage od Catrice. Za cenu 99,- Kč je to opravdová bomba. Kryje naprosto bezvadně. Používám ho i pod oči a na oční víčko - pod očima se mi vůbec nemaže (mám s tím jinak dost problém), a a víčko si ho dávám místo báze pod stíny. Báze pod stíny mi totiž většinou nevyhovují (třeba takové báze od Urbay Decay jsou pro mě naprosto strašné!), ale s Catrice se mi stíny nikam neslévají a drží mi celý den. Korektor mi zakryje i pupínky a začervenání pleti, a používám ho opravdu pořád. První balení jsem si koupila někdy v říjnu a už jsem ho skoro dodělala a koupila si pro jistotu už druhé balení. Problém je v dostupnosti Catrice, třeba v Ostravě jsem ho nikde nepotkala. Jinak od Catrice mám i starší verzi Camouflage (ten korektor v kalíšku). Ten sice taky pěkně kryl, ale nevyhovovala mi jeho konzistence, a třeba pod oči jsem ho nemohla dát, hrozně se mazal. Proto za mě vyhrává tahle tekutější verze a nemůžu jinak, než vám ho doporučit všema deseti. 

A jaký je váš nejoblíbenější korektor (z drogérie)?

středa 2. prosince 2015

Moje skincare s Belita cosmetics

Nedávno mě kontaktovala slečna z eshopu Belita Cosmetics , jestli s nimi nechci spolupracovat. Protože se jednalo o pro mě naprosto neznámou značku, na nabídku jsem ráda kývla. Značka Belita vznikla v roce 1988 (takže je to celkem mlaďoch), a to v Bělorusku. Nebudu vás zatěžovat žádnými historickými údaji, jen bych chtěla podotknout, že tato kosmetika není testována na zvířátkách, a všechny jejich produkty se vyrábí na bázi přírodních surovin.

Z eshopu jsem dostala 4 produkty, které jsem si sama vybrala. Je to čistící pěna, denní krém, maska&peeling a sérum s Q10. Momentálně je to moje pleťová rutina a od té doby co tuhle kosmetiku mám, tak jsem jinou skoro nepoužila. Opět podotýkám, že mám spíše sušší pleť, občas se mi ale trochu mastí v t-zóně a sem tam se mi udělá nějaký pupínek. 

Čistící pěna - ZDE, cena 119,- Kč
Používám ji ráno a večer a vždycky si to užívám. Má moc pěknou, nevtíravou vůni (pro mě voní tak trochu jako příroda, louka nebo tak něco). Pěna je velice jemná, měla jsem už pěny, které opravdu hodně pěnily a pak pleť dost vysušovaly. U téhle se to ovšem neděje, pleť je po něm krásně vláčná a hebká. Používám ho po odlíčení, abych si pleť vyčistila dokonale. 

Denní krém - ZDE, cena 129 - Kč.
Má taky velice příjemnou vůni, do pleti se rychle vstřebává a je i ideální pod makeup. Pěkně hydratuje a mám s tím takový pěkný obličej :)) Prostě mi momentálně dokonale vyhovuje. Jediné mínus je jeho konzistence, je opravdu velice tekutý a občas se bojím, že když ho budu chtít použít tak mi celý vyteče a taky, že ho použiju zbytečně moc. Naštěstí se mi to ale daří celkem korigovat a krém uchovávám opačně (tedy víčkem nahoru), takže už mi tolik neteče :) Co jsem ale zjistila, že s některými makeupy se nemá moc rád, třeba s novým Match Perfection od Rimmelu se nesnáší. Ale je třeba to zkoušet, pod jaký makeup bude sedět :) Mě vyhovuje pro můj Colorstay od Revlonu. 

Peeling&maska - ZDE, cena 99,- Kč
Produkty 2v1 mě vždycky bavily. Tento peeling je (zase) velice jemný a má stejnou vůni jako ostatní produkty. Klidně se může peelingovat každý den a moje pleť tím teda vůbec netrpí. Je velmi příjemný (jo, už zase to slovo). A pleť je po něm jako "dětská prdelka". Co se týče masky, tak ta se používá tak, že si dáte peeling na obličej a tak 10 min počkáte a pak jednoduše smyjete. Upřímně výsledky jsou stejné, jako když jenom "peelingujete", a taky to šetří čas. Takže jako masku tenhle produkt moc nevyužiju. 

Sérum Q10 - ZDE, cena 99,- Kč
Sérum jsem zatím nikdy pravidelně nepoužívala. Většinou jsem měla jen nějaké vzorečky, a ty vydržely sotva týden. Vždycky jsem se i bála, že mi bude sérum ucpávat póry (nějak mám zafixované, že je ve všech sérech spousta silikonů, které to způsobují). V tomhle ovšem skoro nic špatného není, a to je právě to super. Vyhovuje mi na celé čáře. Používám ho občas ráno, a hlavně každý večer. Na něj si pak dám svůj denní/noční krém a jsem spokojená. Ihned se vstřebá a stačí ho troška. Obsahuje koenzym Q10, takže by měl pleť vyhlazovat a posilovat. To já upřímně moc nepoznám, moje pleť ještě vrásky nemá. Ale je mi na pleti opravdu příjemný.

Musím se přiznat (opravdu zcela upřímně), že jsem po těch 3 týdnech naprosto spokojená. Pupínky se mi teda za poslední dobu dělají o dost méně, dokonce mám i méně černých teček. Moje pleť je teda vyčištěnější a celkově hezčí :)

O složení a účincích se dozvíte na stránkách http://www.belitacosmetics.cz/. Mají různé pleťové řady pro různé věkové kategorie (konečně je někde i něco pro 20+), a také tam seženete tělovou kosmetiku, i něco na vlasy.